Pегионален център - ПЛОВДИВ
ЗАДРУГА НА МАЙСТОРИТЕ НА НАРОДНИ ХУДОЖЕСТВЕНИ ЗАНАЯТИ

Актуално

7 Ноември 2012

Как се става майстор от Задругата?

Член на НС - ЗМНХЗ се става след полагане на майсторски изпит! 

Задругата е разделена на териториален принцип - на регионални центрове и те са: Варна, Враца, Габрово, Пловдив, Русе, София, Троян. 

Първо преценете към кой от тях спадате. 

След това трябва да издирите председателят на съответния регионален център (може да го намерите чрез страницата "Структури"), който да реши дали може да бъдете допуснати до изпит и ако "да" подавате молба при него. Пълният комплект документи за кандидатсване може да изтеглите от тук.

Всяка година се разглеждат постъпилите молби на кандидатите и се насрочват изпити по съответните занаяти. За да бъдете допуснати до изпит се изисква свидетелство за съдимост, творческа автобиография, препоръки от двама майстори и най-малко пет ваши произведения, за да се прецени допустимостта Ви до изпит. 

Освен това предварително се заплаща такса за изпита, едногодишен членски внос и бланката за майсторското свидетелство (общата сума на всички разходи е около 150-200 лв., за секцията по изработка на накити - по-висока). 

На самият изпит Ви дават задание и Вие го изпълнявате публично, като готовият продукт остава в Задругата, като част от постоянната изложба и същевременно като доказателство за майсторското Ви качество.

Успех!

Коментари

Изпрати
Уебсайт в alle.bg